Metsä Boardin kilpailu hakee ekoratkaisuja
Palkittu Ventofor-lääkepakkaus vähentää fossiilisten materiaalien käyttöä. Sen tehty Metsä Boardin kanrtongilla.

Metsä Boardin järjestämällä kansainvälisellä pakkaussuunnittelukilpailulla etsitään uudenlaisia pakkausratkaisuja maailman yleisimmille ja nopeimmin kasvaville kuluttajapakkauksille.

Maailmassa kulutetaan miljardeja pakkauksia päivittäin, ja määrä kasvaa. Metsä Boardin Better with Less – Design Challenge haastaa pakkaussuunnittelijat kehittämään yhä ympäristöystävällisempiä ja toimivampia pakkausratkaisuja arjesta tutuille päivittäistavaroille. Kilpailun tuomaristossa nähdään kansainvälinen joukko pakkausdesignin asiantuntijoita.

Pakkausten rooli tuotteiden suojaamisessa ja markkinoimisessa on jatkossakin tärkeä, mutta kulutuksen lisääntyessä on yhä tärkeämpää löytää ympäristön kannalta entistä parempia pakkausratkaisuja, jotka mahdollistavat uusiutuvien, ei-fossiilispohjaisten materiaalien ja resurssien järkevämmän käytön. Pakkausten suunnittelijoilla on tässä ratkaiseva rooli. Ympäristövaikutuksia voi vähentää esimerkiksi keventämällä pakkauksia, käyttämällä uusiutuvista raaka-aineista tehtyjä materiaaleja ja helpottamalla pakkausten kierrätystä.

“Designratkaisulla voi olla suuri vaikutus ympäristöön. On tärkeää pohtia uusia ratkaisuja ja ajatella tulevia sukupolvia – miten voimme luoda parempia kuluttajakokemuksia pienemmillä ympäristövaikutuksilla. Tällä kilpailulla pyrimme maailmanlaajuisesti edistämään luovaa, ympäristövaikutuksia keventävää pakkaussuunnittelua“, Metsä Boardin Design & Innovation Director, tuomariston puheenjohtaja ja jäsen Cyril Drouet kertoo.

Kilpailun kansainvälinen tuomaristo koostuu joukosta tunnettuja pakkausdesignin asiantuntijoita

Pakkaussuunnittelukilpailu on käynnissä 6.11.2017–31.3.2018 osoitteessa: www.betterwithless.org. Uusia pakkausratkaisuja haetaan tyypillisimmille kuluttajapakkauksille, kuten esimerkiksi takeaway-ruoka-, verkkokauppa-, terveystuote-, kosmetiikka- ja kuivaruokapakkauksille. Kilpailu on avoin pakkaussuunnittelijoiden lisäksi myös opiskelijoille, ja yhtenä palkintona Metsä Board tarjoaa yhdelle opiskelijaosallistujalle työharjoittelun yhtiön pakkaussuunnittelutiimissä Shanghaissa. Finalistityöt ja voittajat julkistetaan keväällä 2018.

 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-11-08

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kestävä kehitys kierrätys kilpailut Metsä Board pakkaussuunnittelu

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.

SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC