RePackille pohjoismainen ympäristöpalkinto
RePackin operatiivinen johtaja Petri Piirainen (vas.) ja toimitusjohtaja Jonne Hellgren vastaanottivat ympäristöpalkinnon. Kuva: Magnus Froderberg/norden.org .

Suomalainen start up RePack voitti Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinnon pakkausjätettä vähentävällä innovaatiollaan. RePackin kierrätettävä ja uudelleen käytettävä pakkaus on tarkoitettu verkkokaupoille.

Palkintolautakunta perusteli RePackin voittoa verkkokaupan kasvulla ja pakkausmateriaalin suurella käytöllä, mikä vaikuttaa monella tapaa ympäristöön. RePackin kehittämä kierrätettävä ja uudelleen käytettävä pakkaus sekä niiden palautusjärjestelmä vähentävät pakkausjätettä.

"RePack on helpolla ja innovatiivisella tavalla edistämässä kierrätystä ja ehkäisemässä luonnonvarojen tuhlausta ja jätteen syntymistä", palkintolautakunta kertoi perusteluissaan.

Kierrätetystä muovista valmistettuja RePack-pakkauksia voi tiedotteen mukaan käyttää uudelleen vähintään 20 kertaa. Ne vähentävät pakkausjätettä yli 90 prosenttia ja hiilidioksidipäästöjä jopa 80 prosenttia.

RePackin pakkauspalvelua käyttää tällä hetkellä lähes kolmekymmentä verkkokauppaa viidessä maassa. RePackin toimitusjohtaja Jonne Hellgren kertoo, että heidän inspiraationaan pakkauspalvelulle on toiminut pohjoismainen pullonpalautusjärjestemä.

RePackin lisäksi ympäristöpalkinnon saajaksi oli ehdolla kymmenen muuta innovaatiota, jotka auttavat jätteettömään yhteiskuntaan siirtymisessä. Palkintolautakunta valitsi ehdokkaat Pohjoismaiden kansalaisten ehdotuksista, joita oli yli 50. Vuosittaisen ympäristöpalkinnon saa pohjoismainen yritys, järjestö tai henkilö. Palkinnon arvo on noin 47 000 euroa.

 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-11-03

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kestävä kehitys kierrätys kuluttajapakkaukset RePack verkkokauppapakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.

SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC