Amerplastin kierrätyskassit lemmikkituoteliikkeeseen
Lemmikkituoteketju Musti ja Mirrin myymälä. Kuva: Amerplast.

 

Kierrätysmuovista tehtyjen kassien käyttö kaupoissa lisääntyy. Lemmikkituoteketju Musti ja Mirri ottaa Amerplastin ESSI Kiertokassit valikoimiinsa.

ESSI Kiertokassien valmistuksessa käytetään kuluttajilta erilliskerättyjä muovipakkauksia kiertotalousmallin mukaisesti. Suomessa kuluttajapakkauksissa saatetaan markkinoille vuosittain 70 000 tonnia muovia. Tuottajayhteisö Suomen Uusiomuovi Oy järjestää kotitalouksien muovipakkauksien erilliskeräyksen. Muovipakkaukset voidaan palauttaa esimerkiksi Rinki-ekopisteisiin ja kierrättää näin uusien muovituotteiden kuten kiertokassien raaka-aineeksi.

”Viime vuonna alkaneen kuluttajamuovipakkausten erilliskeräyksen myötä pystyimme kehittämään kotitalouksilta peräisin olevasta ja Fortumin jalostamasta kierrätysmuovimateriaalista ESSI Kiertokassin. Tämä on konkreettinen esimerkki toimivasta kiertotaloudesta”, kertoo Amerplastin myynti- ja tuotekehitysjohtaja Ari-Pekka Pietilä.

Optikassi-tutkimuksen mukaan kierrätysmateriaalista valmistetun (60 % kierrätysmuovia) kassin hiilijalanjälki on pienempi kuin muiden kauppakassien kuten muovi-, paperi- ja kangaskassien tai biohajoavien muovikassien. ESSI Kiertokassin valmistamiseen käytetään yli 90 % kierrätysmuovia, josta puolet on peräisin kotitalouksilta erilliskerätyistä muovipakkauksista.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-11-01

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kestävä kehitys kierrätys muovikassit

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.

SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC