Start-up Jospak voitti kasvuyrityskilpailun
Jospakin pakkauksen muodostavat kuitupohjainen vuoka sekä erillinen muovikalvo. Kuva: Jospak.

Forssalainen pakkausalan yritys Jospak Oy valittiin Privanetin Listamaattomia mahdollisuuksia 2017 -kasvuyrityskilpailussa sekä yleisön että tuomariston suosikiksi.

Tuomariston mukaan Jospak Oy:n tuote ja sen teknologia ovat vakuuttavia, ja tuotteella on realistinen liiketaloudellinen mahdollisuus.

Jospak Oy on perustettu vuonna 2014 ja yrityksen tarkoituksena on kehittää ja kaupallistaa uusi pakkausratkaisu elintarviketeollisuudelle. Yhtiön innovaatio on kuitupohjainen vuoka, joka soveltuu tällä hetkellä muoviin pakatuille elintarvikkeille, kuten eineksille, kasviksille, lihalle ja kalalle.

Jospakin ainutlaatuisen pakkauksen muodostavat kuitupohjainen vuoka sekä erillinen muovikalvo, joten se soveltuu suojakaasupakkaamiseen. Käytön jälkeen kuluttaja voi irrottaa vuoan kalvovuorauksen ja kierrättää materiaalit omina jakeinaan kartonki- ja muovikeräykseen. Jospak-vuoan kuitumateriaali toimii myös painopinta-alana, joten se vähentää elintarviketuotteiden ylipakkaustarvetta.

”Innovaatiomme perustuu uusiutuvaan ja kierrätettävään kuitupohjaiseen materiaaliin, joka on kestävä vaihtoehto fossiiliperäisistä materiaaleista valmistettuihin pakkauksiin verrattuna. Jospak-vuoassa on jopa 85 prosenttia vähemmän muovia kuin perinteisessä muovisessa elintarvikevuoassa”, kuvaa toimitusjohtaja Tarja Heikkilä tuotetta.

Yritys on pilottivaiheessa ja kehittää tuotteen teknisiä ominaisuuksia siten, että se soveltuu muovivuokien johtamaan markkinaan. Jospak Oy on sijoittanut 1,5 miljoonaa euroa tuotekehitykseen ja pilottituotantotiloihin Forssassa.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-10-27

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset kartonkipakkaukset kestävä kehitys kilpailut

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.

SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC