Stora Enso investoi lisää kartonkiin ja selluun
Imatran tehtaat. Kuva: Stora Enso.

Stora Enso kertoi osavuosikatsauksen julkistamisen yhteydessä kahdesta merkittävästä investoinnista Suomessa. Yhtiö investoi kartongin ja sellun tuotantoon lisää yhteensä 94 miljoonaa euroa.

Imatran tehtaalla yhtiö sijoittaa 42 miljoonaa euroa kemihierteen (CTMP) tuotanto- ja kuivauskapasiteetin kasvattamiseen. Tämä parantaa kilpailukykyä nestepakkauskartongeissa ja elintarvikepakkauksissa käytettävässä kartongissa sekä antaa mahdollisuuden edetä mikrokuitusellun (MFC) kaupallistamispyrkimyksissä. Mikrokuitusellusta saadaan yhtiön mukaan entistä kevyempiä ja kestävämpiä pakkauksia, joissa tarvitaan vähemmän raaka-ainetta.

Enocellin tehtaalla investoidaan 52 miljoonaa euroa liukosellukapasiteetin kasvattamiseen 150 000 tonnin vuosikapasiteetista aina 430 000 tonniin saakka. Stora Enson liukosellua hyödynnetään tekstiiliteollisuuden käyttämien viskoosikuitujen tuotannossa. Se on uusiutuva raaka-aine, jolla voidaan korvata öljypohjaisia materiaaleja, kuten polyesteriä.

Yhtiö kertoi myös, että Kiinan, Varkauden ja Murów’n muutoshankkeet edistyvät vakaasti.

"Muutoshankkeista saadaan edelleen hyviä tuloksia, ja ne vahvistavat osaltaan vankkaa asemaamme biotalouden toimijana. Beihain tehtaan ylösajo etenee edelleen suunniteltua nopeammin ja tällä neljänneksellä tuotettiin 105 000 (52 000) tonnia kuluttajapakkauskartonkia. Olen myös tyytyväinen siihen, että Varkauden kraftlaineritehtaalla on päästy laskennalliseen operatiivisen EBITDAn tavoitetasoon. Tehtaan odotetaan pääsevän täysiin tuotantolukuihin tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä. Toinen merkittävä muutos on China Packaging ‑yksikön kääntyminen kasvu-uralle. Yksikön toimitukset ovat kasvaneet samalla kun toimintaa on kehitetty", sanoi toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-10-26

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
pakkauskartonki Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC