Puustelli vaihtoi muovin aaltopahviin pakkauksissa
Puustellin uusia kuljetuspakkauksia. Kuva: DS Smith.

Puustelli vaihtoi muovin aaltopahviin keittiökalusteidensa pakkaamisessa. Ratkaisu vähentää käytetyn muovin määrää jopa 32 000 kiloa vuodessa.

Puustelli Group Oy ja DS Smith suunnittelivat yhdessä keittiökalusteiden uudenlaisen pakkaamistavan, jossa tuotteiden pakkaustapa vaihtui muovista kierrätettävään ja ympäristöystävälliseen aaltopahviin.

Puustelli valmistaa keittiökalusteita ja muita kodin kalusteita Harjavallassa, josta se toimittaa niitä Suomen lisäksi Ruotsiin, Baltian maihin ja Venäjälle. Aiemmin Puustelli-kalusteet pakattiin muoviin käyttäen muovisia kulmasuojia sekä muovista kiristekalvoa. Ratkaisu oli vastoin yrityksen ympäristövastuullisuustavoitteita, eikä se auttanut myöskään suojaamaan tuotteita kuljetuksen aikana riittävästi. Tämä puolestaan aiheutti välillisiä kustannuksia vahingoittuneen tavaran muodossa.

Ratkaisuna ongelmaan DS Smithin asiantuntijat innovoivat suunnitelman, jossa Puustelli tarvitsee vain seitsemän erikokoista kiintokalusteen suojaukseen suunniteltua pahvista kuljetuspakkausta, mutta pystyy suojaamaan niiden yhdistelmillä jopa 2 000 erilaista kalustetta.

Uusi aaltopahvista valmistettu pakkausratkaisu on paitsi ympäristöystävällinen ja mukautuva, myös loppukäyttäjää ajatellen helppo ja toimiva. Kuljetuksen jälkeen sen voi nostaa helposti pois ja kierrättää osana pahvinkeräystä. Vaikka materiaali on kevyt, se on silti tukeva ja tuotetta suojaava. Rakenteellaan se estää kalustemekanismien liukumisen kuljetuksen aikana.

Suojaavana ratkaisuna uusi aaltopahvinen pakkaus säästää myös Puustellin kustannuksia, kun tuotteita ei palaudu tehtaalle kuljetusvaurioiden vuoksi. Lisäksi monen kokoiseen kalusteeseen sopiva, mukautuva kuljetuspakkaus säästää varastointikustannuksia, kun varastossa ei tarvitse olla monenlaisia pakkaustarpeita.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-10-24

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
aaltopahvipakkaukset DS Smith kestävä kehitys kierrätys kuljetuspakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.

SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC