...
Valion harjakattoisista pakkauksista kasvipohjaisia
Kuva: Valio.

Valio laajentaa täysin kasvipohjaisten tölkkien käyttöä merkittävästi. Kaikki Valion harjakattoiset maito-, piimä-, jogurtti- ja kermapakkaukset valmistetaan kokonaan kasvipohjaisista materiaaleista vuoden 2018 loppuun mennessä.

Kasvipohjaisen pakkauksen hiilijalanjälki on Valion mukan yli puolet pienempi tavalliseen pakkaukseen verrattuna.

”Olemme vastuullisuusohjelmassamme sitoutuneet tarjoamaan kuluttajille meijerialan vastuullisimmat pakkausratkaisut maailmassa.  Valio otti ensimmäisenä maailmassa käyttöön kokonaan kasvipohjaisesta, uusiutuvasta materiaalista valmistetut maitotölkit Valio Luomu -maidoissa jo vuonna 2015. On siis luonnollista, että vuonna 2015 aloitettu siirtyminen kohti ekologisempia pakkauksia saa nyt jatkoa, pakkausteknologiapäällikkö Tanja Virtanen-Leppä Valiolta sanoo.

”Nyt kasvipohjaisiin pakkauksiin siirtyvien tuotteiden määrä on merkittävä. Puhutaan noin 250 miljoonasta tölkistä vuosittain. Voimme näin vähentää pakkauksista aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä 3 140 tonnia vuodessa. Sillä määrällä voisi ajaa yli 8 500 kertaa Helsingistä Kittilään ja takaisin tai lämmittää noin 500 öljylämmitteistä omakotitaloa, jos ne käyttävät 2 400 litraa öljyä vuodessa”, Virtanen-Leppä suhteuttaa.

Täysin kasvipohjaisessa tölkissä kaikki pakkauksen kartonki- ja muoviosat on valmistettu kasvipohjaisesta materiaalista. Tölkin aihio valmistetaan kartongista, joka syntyy puukuidusta. Kartonkiaihiossa on myös ohuita muovikerroksia, jotka tekevät pakkauksesta nestetiiviin. Muovikerrokset valmistetaan uusiutuvasta, kasvipohjaisesta muovista. Myös harjakattoisten pakkausten korkit ja niiden kaulaosat on valmistettu uusiutuvasta, kasvipohjaisesta materiaalista.

Valion harjakattoisissa pakkauksissa käytettävä uusiutuva muovi valmistetaan sokeriruokoteollisuuden sivuvirtana muodostuvasta kasvietanolista. Perinteisesti muovi valmistetaan öljystä, joka ei ole uusiutuvaa. Kasvipohjainen pakkaus kierrätetään tuttuun tapaan.

 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-10-11

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kestävä kehitys nestekartonkipakkaukset Valio

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.

LUETUIMMAT
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC