...
Pakkausjätteen keräys sujuu hyvin ekopisteissä
Rinki-ekopiste. Kuvat: Rinki.

Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n mukaan suomalaiset ovat löytäneet hyvin pakkausjätteen keräyspisteet ja omaksuneet pakkausten kierrätyksen osana arkea. Pakkausjätettä on kerätty alkuvuodesta hyvään tahtiin koko Suomessa.

Vilkkaimmat keräyspisteet sijaitsevat ostospaikkojen läheisyydessä – siellä, missä ihmiset muutenkin liikkuvat. Eniten kotitalouksien pakkausjätettä palautettiin alkuvuodesta 2017 Joensuun Prisman, Mäntsälän paloaseman ja Lahden Holman Prisman Rinki-ekopisteisiin.

Kotitalouksien pakkausjätteen keräämistä ja lasipakkausten kierrätystä hoitava Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy ylläpitää Suomessa yli 1 850 Rinki-ekopisteen verkostoa. Kaikissa Rinki-ekopisteissä kerätään kotitalouksien pakkausjätettä: kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia. Muovipakkauksia kerätään yli 500 Rinki-ekopisteessä.

Suuri osa ekopisteistä sijaitsee ostospaikkojen välittömässä läheisyydessä, joten pakkausten kierrättämisen voi hoitaa helposti kauppareissun yhteydessä. Myös kaikkein vilkkaimmat ekopisteet löytyvät suurten markettien läheisyydestä.

”Pakkausjätettä on kerätty alkuvuodesta hyvään tahtiin koko Suomessa. Eniten pakkausjätettä keräävät pisteet ovat odotetusti enimmäkseen suurten markettien ja kauppakeskusten yhteydessä sijaitsevia Rinki-ekopisteitä, joihin kuluttajien on helppo viedä pakkausjäte kierrätettäväksi esimerkiksi ostosreissun yhteydessä”, kommentoi Ringin operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-10-06

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kierrätys Rinki

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.

LUETUIMMAT
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC