...
Suomen Arlalle ekologisia maitopurkkeja
Kuva: Arla.

Suomen Arlan luomumaidot pakataan nyt sataprosenttisesti uusiutuvista materiaaleista valmistettuihin maitopurkkeihin. Pakkaukset otettiin jo aiemmin käyttöön Ruotsissa.

Arla luomumaitojen pakkaus valmistetaan sataprosenttisesti uusiutuvista materiaaleista. Pakkaus on uusiutuvaa puukuitua ja sen päällystyksessä on käytetty uusiutuvista raaka-ainelähteistä valmistettua muovia. Uudenlaisten valmistusratkaisujen ansioista Arlan luomumaitojen pakkaus jättää 33 prosenttia aikaisempaa pienemmän hiilijalanjäljen.

Ekologisen pakkausmateriaalin ovat kehittäneet yhteistyössä Elopak ja Stora Enso. Ruotsin Arla otti sen käyttöön jo aiemmin.

"Luomumaitojen uusi pakkaus on todistettavasti ekologinen innovaatio, joka säästää ympäristöä. Maito on Suomessa käytetyimpiä luomutuotteita, joten olemme iloisia voidessamme tarjota kuluttajille ympäristön kannalta paremman pakkausvaihtoehdon", sanoo tuoteryhmäpäällikkö Sanna Heikfolk Arlalta.

Maidon säilyvyyden kannalta ruskea nestepakkauskartonki on Arlan mukaan yhtä hyvä valinta kuin valkaistu pakkauskin. Se suojaa maitoa valolta jopa valkaistua pakkausta paremmin. Vaikka pakkaus on 4,8 % aikaisempaa kevyempi, sen käyttöominaisuudet ovat yhtä hyvät kuin ennenkin. Uusi pakkaus voidaan kierrättää samalla tavalla kuin perinteinen maitopakkaus.

Myöhemmin uudet pakkaukset saatetaan ottaa käyttöön valikoidusti myös Arlan muissa maitotuotteissa.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-10-04

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
Arla kestävä kehitys kierrätys nestekartonkipakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.

LUETUIMMAT
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC