...
Luksuspakkauksessa palkittua tillivodkaa
Gustav-vodkapullo ja sen pakkaus. Kuva: Kotkamills.
Pakkauksen kartongin kehittivät Lignell &Piispasen Petteri Myllys (vas.) ja Harri Nylund sekä Kotkamillsin Yrjö Aho. Kuva: Kotkamills.

Suomalainen juomayritys Lignell & Piispanen voitti Gustav-tillivodkalla IWSC-kilpailun. Vodka on pakattu kotimaista tekoa olevaan luksuspakkaukseen.

Gustaf-vodkan pullon kehitti suunnittelija Jaani Vaahtera. Kartonkipakkauksen suunnittelijaksi yhtiö valitsi Starcken ja pakkauksen teki Orapac.

”Asiakkaille tärkeimpiä ovat pakkauksen ulkonäkö ja tuntu, mutta ilman korkeimman laatuista kestävää kartonkia on mahdotonta luoda eleganttia pakkausta. Varsinkin jos halutaan käyttää kohopainatusta tai foliointia. Siksi otimme yhteyttä Kotkamillsiin. Heidän uusi kartonkikoneensa pystyy tekemään oikean laatuista kartonkia”, sanoo kehittämispäällikkö Ilkka Harju Starckelta.

Kotkamills kehitti tarkoitusta varten uuden kartonkilaadun nimeltään Aegle White. Sen grammapaino on 450 ja paksuus 800 mikrometriä. Kartonki on Kotkamillsin liiketoiminnan kehitysjohtaja Yrjö Ahon mukaan konseptikartonki, ja se esitellään Luxe Pack messuilla lokakuussa.

”Uusi kartonkilaatu osoitti meille, että kartonkikoneemme on monipuolisempi kuin luulimme. Uusi kartonki on luultavasti markkinoiden kevein ja vahvin pohjoismainen taivekartonki”, Aho sanoo.

IWSC on International Wine and Spirits Competition.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-09-22

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kartonkipakkaukset Kotkamills pakkauskartonki pakkaussuunnittelu Starcke

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.

LUETUIMMAT
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC