...
Elintarviketeollisuuden kasvunäkymät paranevat
Valion uusi proteiinituote Mifu on noussut uusien proteiinin lähdetuotteiden markkinajohtajaksi.

 

Elintarviketeollisuudessa vallitsee hyvä perusvire alan talouskatsauksen mukaan. Kasvu näyttäisi jatkuvan ja vienti on saamassa ilmaa siipiensä alle.

Elintarviketeollisuusliiton (ETL) syyskuun talouskatsaus piirtää kuvaa parantuneiden näkymien ja vahvistuvien suhdanteiden toimialasta. Samaan aikaan alan tilauskanta ja kannattavuus eivät kuitenkaan ole kohentuneet hyvälle tasolle. Talouskatsauksen mukaan liikevaihto on kasvanut hieman, mutta tuotannon volyymi ei. Vientiliikevaihdon vauhdikas 10 prosentin kasvu nostaa kuitenkin koko elintarviketeollisuuden liikevaihtoa.

Ulkomaankauppa on elpynyt Suomessa tänä vuonna ja elintarviketeollisuudessakin viennin kasvu vaikuttaisi olevan vakaalla pohjalla. Jos kasvuvauhti säilyy reippaana, elintarvikkeiden vienti saavuttaa vuoden 2014 tason ensi vuonna.

Kansainvälisesti tarkasteltuna suomalainen elintarviketeollisuus on vielä takamatkalla eurooppalaiseen elintarviketeollisuuteen nähden. Alan liikevaihto on kasvanut Euroopan maissa nopeammin kuin Suomessa. Suomalaiset elintarvikeyritykset näyttäisivät kuitenkin luottavan tuotanto-odotusten ja tilauskannan vahvistumiseen enemmän kuin EU-maissa keskimäärin.

Investointeja tehdään runsaasti

Talouskatsaus kertoo, että alalla on vahvaa kasvuhalua ja luottamusta tulevaisuuteen. Investointeja sekä kotimaan että vientiliikevaihdon kasvattamiseen tehdään runsaasti.

Elintarviketeollisuus kytkeytyy laajasti globaaleihin markkinoihin. Yritysten mahdollisuus menestyä kansainvälisellä tasolla edellyttää ETL:n mukaan, että kasvulle ja investoinneille kotimaassa ei aseteta esteitä.

– Päättäjien olisi pidettävä mielessä, että elintarviketeollisuus on kansainvälinen toimiala eikä sitä pidä viedä eteenpäin niin kuin se kilpailisi ainoastaan Suomen rajojen sisäpuolella, ETL:n toimitusjohtaja Pia Pohja alleviivaa.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-09-21

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset elintarviketeollisuus Elintarviketeollisuusliitto

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.

LUETUIMMAT
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC