Chipstersin aaltopahvinen kalalaatikko korvaa muovia
Tuoreboxi on vesitiivis aaltopahvilaatikko. Kuva: DS Smith.

Chipsters on korvannut kalojen kuljetuslaatikoissa tavanomaiset EPS-laatikot DS Smithin kehittämällä aaltopahvisella pakkauslaatikolla.

Ahvenanmaalainen, pitkän historian omaava Ab Chipsters Food Oy on merkittävä toimija suomalaisessa kalanjalostuksessa sekä Ahvenanmaalla että manner-Suomessa. Yhtiö halusi vähentää pakkaustensa ympäristöä kuormittavaa vaikutusta. Ratkaisuksi tuli DS Smithin kehittämä Tuoreboxi, joka on vesitiivis, kuitumateriaalista tehty ja kierrätettävä pakkauskonsepti. Se korvaa muovipohjaisia ratkaisuja.

Chipstersin tehtaalle asennettiin DS Smithin suunnittelema ja valmistama automatisoitu pakkauskone, joka muodostaa vesitiiviin aaltopahvista valmistetun laatikon aiemmin käytössä olleen styrox- eli EPS-laatikon sijasta. Uusi pakkausratkaisu testattiin huolella yritysten yhteisissä testeissä, joissa todettiin, että se täyttää elintarvikekelpoisuuden vaatimukset, on hygieeninen ja kestää törmäykset murtumatta, jolloin herkkä elintarvike säilyy kunnossa koko logistisen ketjun.

Uuden ratkaisun myötä myös Chipstersin sisään tulevaa pakkausmateriaalia toimittavien rekkojen tarve on noin 80 % pienempi, sillä pakkauskoneen käyttämät aaltopahvilaatikot toimitetaan tehtaalle litteinä, toisin kuin EPS-laatikot, jolloin niitä mahtuu yhteen rekkaan moninkertainen määrä aiempaan verrattuna. Tämä vaikuttaa vähentävästi sekä ympäristökuormaan että logistisiin kustannuksiin.

Uuden pakkauksen etu on myös se, että aaltopahvinen laatikko voidaan brändätä asiakkaan ilmeen mukaiseksi toisin kuin EPS-laatikko. Painovärit ovat vesiliukoisia.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-09-05

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
aaltopahvipakkaukset DS Smith kuljetuspakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.

SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC