Arlan vihreämpi maitopurkki on ruskea

Ruotsin Arla Foods lanseeraa entistä ekologisemman maitopurkin, jossa on vähennetty pakkausmateriaalia. Purkki on poikkeavasti väriltään ruskea. Se on tehty Stora Enson uutuuskartongista.

Maitopurkki ja yleensä meijerituotteet ovat yleensä väriltään valkoisia. Klassinen valkoinen nestekartonki vaihtuu nyt ruskeaksi Arlan EKO-maitotuotteissa, joita ovat maito, viili ja kerma. Pian kaupan hyllyltä löytyy Ruotsissa myös muita Arlan ruskeita maitotuotteita.

Arlalla on tavoitteena vähentää pakkaustensa ilmastovaikutusta 25 prosenttia vuodesta 2015 vuoteen 2020 mennessä. Yksi keino ovat entistä ekologisemmat maitopakkaukset. Niissä on vähennetty tuotteesta yksi materiaalikerros, ja saatu tällä tavoin vähennettyä ilmastovaikutusta 24 prosenttia. Pakkauksen paino vähenee kolme prosenttia.

”Pakkaamme joka vuosi Ruotsissa lähes miljardi tuotetta. Koska myymme suuria tuotemääriä, pakkauksen materiaalin vähentämisellä on huomattava merkitys”, sanoo Anna-Karin Modin Edman, Arlan vastuullisuuspäällikkö.

Arlan uudet tuotepakkaukset on tehty Elopakin ja Stora Enson yhteistyössä kehittämästä luonnollisen ruskeasta valkaisemattomasta nestepakkauskartongista. Uusi kartonkilaatu Natura LifeTM by Stora Enso säilyttää puukuitujen luonnollisen ruskean värin ja näkyvän kuiturakenteen. Kartongin avulla voidaan kehittäjien mukaan toteuttaa erilainen, kestävän kehityksen mukainen ja autenttinen pakkaus.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-08-24

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
Arla Elopak kuluttajapakkaukset nestekartonkipakkaukset Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.

SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC