Cooleri kartonkipakkauksesta

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-12-17
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Weilburger Graphics on kehittänyt kierrätettävän juomajäähdyttimen, jonka valmistusmateriaalina on Metsä Boardin ensikuitukartonki ja uudenlainen vedenkestävä päällyste. Tulevaisuudessa tällainen pakkaus voi olla hyvä vaihtoehto myös tuoreille hedelmille ja muille jäähdytystä vaativille elintarvikkeille.

Pakkaukseen kuuluu jäähdytysalusta, johon mahtuu 500 grammaa jäämursketta tai kylmää vettä. Pakkauksen sisäpuolella käytettiin MetsäBoard Prime FBB EB -ecobarrier-kartonkia yhdistettynä Weilburger Graphicsin uuteen vesipohjaiseen Senolith-barrierpäällysteeseen tekemään pakkauksesta vedenkestävä.

– Monet asiakkaamme etsivät kylmä- ja pakasteruokapakkauksiin ympäristöystävällisiä ratkaisuja, jotka soveltuvat suoraan kosketukseen elintarvikkeiden kanssa. Näiltä ratkaisuilta edellytetään usein vedenkestävyyttä, sanoo Arno Dürr, joka toimii myyntijohtajana Weilburger Graphics GmbH:ssa. Tämä kansainvälisesti toimiva saksalainen yritys valmistaa päällysteitä, fleksovärejä ja liimoja.

Laatikon runkoon kuuluvat pohja ja kansi valmistettiin MetsäBoard Classic FBB 340 g/m² -kartongista, ja jäähdytysalusta sekä täyttämistä helpottava erotinosa tehtiin ecobarrier-kartongista MetsäBoard Prime FBB EB 265 g/m².

– Sekä itse ajatus että sen toteutus osoittautuivat erittäin onnistuneiksi. Tulevaisuudessa tällainen pakkaus voi olla hyvä vaihtoehto myös tuoreille hedelmille ja muille jäähdytystä vaativille elintarvikkeille, sanoo Metsä Boardin asiakkuusjohtaja Gabriel Goldmayer.

Ensikuitukartongit kestävät yleensä kosteutta paremmin kuin kierrätyskuituun pohjautuvat kartongit. Ne ovat myös kevyempiä ja pienentävät siten pakkausten hiilijalanjälkeä. Käytön jälkeen ne voidaan kierrättää.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax