...
...

Kuva: Coca-Cola Finland

Coca-Cola sitoutuu Euroopassa nettonollapäästöihin vuoteen 2040 mennessä

03.12.2021

Coca-Cola sitoutuu vähentämään Euroopassa koko arvoketjunsa kasvihuonekaasupäästöt nollaan vuoteen 2040 mennessä, kymmenen vuotta yhtiön kansainvälistä tavoitetta aiemmin. Coca-Colan Euroopan laajuinen sitoumus vahvistaa yhtiön välitavoitetta vähentää hiilidioksidipäästöjä Euroopassa 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä vuoden 2015 lähtötasoon verrattuna.

Kansainvälisesti Coca‑Cola ja sen juomien valmistajat pyrkivät saavuttamaan hiilineutraalin arvoketjun yli 200 maassa vuoteen 2050 mennessä. Noin 85 prosenttia Coca-Cola-yhtiön päästöistä on yrityksen suoran hallinnan ulkopuolella. Yhteistyö eurooppalaisten juomavalmistajien, raaka-ainetoimittajien, muiden kumppaneiden ja koko teollisuuden sekä päättäjien kanssa on tärkeää nettonollatavoitteen saavuttamiseksi. Coca-Colan eurooppalaisten kumppaneiden yhteiset saavutukset osoittavat, että tavoite on mahdollista saavuttaa.

Suomessa Sinebrychoff valmistaa juomat jo hiilineutraalisti

Suomessa Coca-Cola-yhtiön juomien valmistuksesta ja myynnistä vastaa Sinebrychof, jonka tuotantolaitos saavutti toukokuussa 2021 hiilineutraaliuden yhdeksän vuotta asetettua tavoitetta aiemmin. Samalla Sinebrychoffista tuli ensimmäinen yhtiö maailmassa, joka valmistaa Coca-Colaa hiilineutraalisti. Tuotantolaitoksen toiminnasta on vähennetty ilmastopäästöjä tehostamalla energiankäyttöä, investoimalla uusiin teknologioihin ja siirtymällä käyttämään uusiutuvaa energiaa. Toiminnasta jäljelle jäävät hiilidioksidipäästöt kompensoidaan hiiltä sitovien metsityshankkeiden avulla Kolumbiassa.

Koko arvoketjun päästöjen vähentäminen minimiin

Euroopan nettonollatavoitteen saavuttamisen kannalta Coca-Colan arvoketjun kolme tärkeintä osa-aluetta ovat juomapakkaukset, kylmälaitteet ja juomien raaka-aineet.

Euroopassa yli 40 % päästöistä syntyy juomapakkauksista, mitä voidaan pienentää mm. lisäämällä kierrätetyn muovin käyttöä. Sinebrychoff on käyttänyt Coca-Cola-yhtiön juomien pulloissa vuodesta 2014 lähtien kierrätysmuovia, jota pakkauksissa on tuotteesta riippuen 25 – 100 %. Suomessa 500 millilitran kokoiset Bonaqua ja FuzeTea -pullot ovat kokonaan kierrätysmuovia, jonka hiilijalanjälki on jopa 70 % alhaisempi kuin uuden muovin. Tällaisiin pulloihin pakataan Coca-Cola-yhtiön juomia jo 15 Euroopan maassa. Yhtiön Euroopan ilmastopäästöistä raaka-aineiden osuus on 21 % ja kylmälaitteiden osuus 27 %.

 

 

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä