...
...

Coca-Cola aikoo korvata juomatölkkien muoviset kutistekalvopakkaukset kartonkipakkauksilla Länsi-Euroopassa. Kuva: Coca-Cola.

Coca-Cola korvaa kutistekalvon kartongilla juomatölkeissä

24.09.2019

Coca-Cola European Partners aikoo korvata juomatölkkien muoviset kutistekalvopakkaukset kartonkipakkauksilla Länsi-Euroopassa. Toimenpide säästää noin 4 000 tonnia kertakäyttöistä muovia vuodessa.

Kutistemuovia on käytetty kuluttajien monipakkauksissa. Sitä on Coca-Colan mukaan vaikeampi kierrättää monilla markkinoilla kuin muita muovia, ja siksi se on usein päätynyt roskana kaatopaikoille. Nyt kutistekalvo korvataan sataprosenttisesti kierrätettävällä kartongilla, joka on tehty joko FSC- tai PEFC-sertifioidusta kartongista. Päätöstä edelsi laaja kehitystyö sopivien kartonkipakkausten löytämiseksi kaikille monipakkauksille.

”Tiedämme, että kuluttajat haluavat entistä kestävämpiä pakkausratkaisuja. Olemme sitoutuneet poistamaan kaiken tarpeettoman kertakäyttöisen muovin tuotteistamme. Kartonkipakkaukset ovat askel tähän suuntaan”, sanoo Joe Franses, Vice-President, Sustainability at Coca-Cola European Partners.

Coca-Colan tavoitteena on tehdä kaikista pakkauksistaan Länsi-Euroopassa kierrätettäviä tai uudelleenkäytettäviä vuoteen 2025 mennessä.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä