...
...

Circwaste-hanke palkittiin ammattikorkeakoulupäivillä

06.05.2022
Karelia-ammattikorkeakoulun Circwaste – kohti kiertotaloutta -hanke palkittiin 5.5.2022 ammattikorkeakoulupäivillä Helsingissä. Palkinnon perusteena oli uudenlaiset kaupallistettavat innovaatiot kiertotalousteemassa sekä innovatiivinen hankkeen tavoitteista ja tuloksista viestiminen.

Circwaste on EU-komission LIFE-ohjelman rahoittama yhteishanke, jonka tavoitteena on toteuttaa jätehuoltoa kehittäviä ja kiertotaloutta tukevia osahankkeita. Valtakunnallista jätesuunnitelmaa toteutetaan alueilla muun muassa vähentämällä yhdyskuntajätteen määrää, kierrättämällä, lisäämällä materiaalitehokkuutta sekä ehkäisemällä jätteiden syntymistä tuotannossa, teollisuudessa ja kaupan alalla.

Karelia-ammattikorkeakoulu on laatinut osahankkeessa selvityksen muovijätteiden muodostumisesta Pohjois-Karjalassa. Tarkastelun keskiössä ovat erityisesti maaseudun ja rakentamisen muovijätteet. Kareliassa projektipäällikkönä toimii Simo Paukkunen. EU:n LIFE-ohjelma on ainoa yksinomaan ympäristölle, luonnonsuojeluun ja ilmastotoimiin kohdistuva EU-rahoitus.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä