...
...

Paperia, jossa on kaksikymmentä prosenttia ruohoa, käytetään muun muassa hampurilaisten kääreenä. Kuvakaappaus mainosvideosta.

Burgerit kääritään ruohoon

10.06.2021

Saksan McDonalds testaa ruohopaperia hampurilaisten ja wrappien kääreenä. Ruohopaperikääre säästää 70 prosenttia pakkausmateriaalia verrattuna kartonkikoteloon. Testi on osa yrityksen pyrkimystä siirtyä käyttämään kestävämmän kehityksen mukaisia pakkausmateriaaleja tulevaisuudessa.

Ruohopaperin testaus on osa yrityksen muovin ja pakkausjätteen vähentämissuunnitelmaa, jonka tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä kaikkien pakkausten on oltava valmistettu sataprosenttisesti uusiutuvasta, kierrätetystä tai sertifioidusta materiaalista.

Innovatiivisten prosessien ja ruohokuitujen lisäämisen ansiosta paperin tuotannossa säästyy energiaa, vettä ja hiilidioksidia. Lisäksi selluntuotannossa ei käytetä kemikaaleja. McDonald’sin käyttämän ruohopaperin ruohopitoisuus on 20 prosenttia ja se on FSC-sertifioitu. Yrityksen mukaan ruoho tulee olemassa olevilta nurmikoilta eikä siten kilpaile muiden mahdollisten käyttötarkoitusten kanssa.

Paperin valmistaa saksalainen erikoispaperivalmistaja Pfleiderer.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä