...
...

Bobstin M5-painokoneen fleksoyksikkö, jossa on DigiColor-värijärjestelmä. Kuva: Bobst.

Bobst toi uutta tekniikkaa fleksopainamiseen

03.04.2019

Bobst on lanseerannut kolme uutta tekniikkaa, jotka lyhentävät työn vaihtamisaikaa ja parantavat värien konsistenssia yrityksen fleksopainokoneissa.

Uudet tekniikat ovat digitaalinen väriyksikkö Ink-on-Demand (IoD), värien sekoitusjärjestelmä Highly Accurate Liquids (HAL) ja värin tiheyden hallintajärjestelmä DigiColor. Tekniikoiden avulla lyhennetään flekson tuotantoaikoja ja parannetaan kustannustehokkuutta pienissä sarjoissa. Tekniikat julkistettiin Bobstin Labels & Packaging Innovations -tapahtumassa Firenzessä.

Tekniikat parantavat myös fleksotuotannon konsistenssia mahdollistaen entistä helpomman töiden vaihdon flekson ja digitaalisen tuotannon välillä. Tämä antaa lisää joustavuutta tuotantoon.
Bobst julkisti tapahtumassa myös kaksi uutta painokonetta. M6:n uusi versio on optimoitu kartongin painamiseen. Uusi hybridi tuotantolinja sisältää tytäryhtiö Mouventin inkjet-painokoneen. Linjaa tullaan esittelemään syyskuussa LabelExpo-tapahtumassa Brysselissä.

Tapahtumassa esiteltiin myös yhteistyössä AVT:n Eskon ja X-Riten kanssa toteutettu laajennetun väriavaruuden Revo-painoprojekti. Järjestelmässä on closed-loop-värijärjestelmä, joka automatisoi värin määrittelyn, hallinnan ja raportoinnin.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä