...
...

Kuva: KUKA Nordic

Automaatiota elintarviketuotantoon

14.02.2022

Elintarvikkeita käsitteleville roboteille asetetaan erityisvaatimuksia. Voiteluaineisiin on tyypillisesti kiinnitettävä erityistä huomiota, ja nyt automaatioyhtiö KUKA tuo markkinoille robottivalikoiman, jossa käytetään hygieenisiä öljyjä, jotta akselit toimivat moitteettomasti ja täyttävät samalla puhtausvaatimukset.

Elintarvikkeiden pakkauskustannukset voivat olla jopa 40 prosenttia tuotteen kokonaiskustannuksista, erityisesti siksi, että sovelluksissa noudatetaan tiukkoja hygieniavaatimuksia. Elintarviketuottajat voivat nyt saavuttaa uuden automaation tason KUKA:n roboteilla, joiden tekniset ratkaisut mahdollistavat niiden käytön raa’an ruoan sekä lääkkeiden käsittelyssä. Roboteissa on korroosion kestävä pinta, metalliset osat ruostumatonta terästä ja niissä käytetään elintarvikehyväksyttyjä voiteluaineita.

Robotit on myös puhdistuksen osalta viimeistelty erityisesti elintarviketeollisuuden korkeat vaatimukset täyttäviksi. Niiden pinnat ovat korroosionkestäviä, ne voidaan pestä kemiallisilla puhdistusaineilla eikä niissä ole vaikeasti puhdistettavia nurkkia tai kulmia, joihin epäpuhtaudet jäisivät piiloon. Elintarviketeollisuuden lisäksi robotit soveltuvat myös esimerkiksi lääketeollisuuden käyttöön.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä