Atrian jauhelihapakkaus voitti Scanstar-kilpailun

JULKAISTU: 2017-08-15
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Atrian jauhelihapakkaus valittiin pakkauskilpailun parhaaksi tuotteeksi.  Se sai tuomaristolta sekä Scanstar-palkinnon että ”First choice” maininnan.

Atrian uusi jauhelihapakkaus on helppo avata. Pakkaus säästää merkittävästi pakkausmateriaalia ja tilaa. Talvella markkinoille tulleen pakkauksen suunnitteli Packdesign ID.

Suomi menestyi muutenkin kilpailussa, sillä kymmenestä palkinnosta kuusi tuli Suomeen. Scanstarilla palkittiin AR Cartonin, Elteten, Valion, Pyrollin, Stora Enson ja Atrian pakkaukset. Kilpailuun osallistui yhteensä 22 pakkausratkaisua Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta.

Scanstar on yhteispohjoismainen pakkausalan toimijoiden kilpailu, joka on järjestetty vuodesta 1969. Kilpailu on avoin kaikille Skandinaviassa suunnitelluille tai valmistetuille pakkauksille.  Sen järjestämisvastuussa ovat vuorovuosina Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan pakkausalan toimialajärjestöt. Suomessa kilpailua edustaa Suomen Pakkausyhdistys ry.

Scanstar-kilpailun palkinnot jaetaan 29.11. Lahdessa järjestettävän Packaging Summit -tapahtuman yhteydessä. Scanstarilla pohjoismaisessa kilpailussa palkitut pakkausratkaisut pääsevät osallistumaan pakkausalan maailmanmestaruuskilpailuna pidettyyn Worldstar-kilpailuun, jonka järjestäjä on World Packaging Organization WPO.

Lisätietoja voittajista Pakkausyhdistyksen tiedotteesta.

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Uusimmat uutiset

Blue Ocean Closures lanseeraa uuden korkin kartonkisille nestepakkauksille

Blue Ocean Closuresin uusi kuidusta valmistettu korkki on kehitetty erityisesti aseptisesti pakatuille pitkään säilyville tuotteille kuten mehuille, kasvipohjaisille juomille ja keitoille.
BOC-Overcap-1024x683-1000x1400x(1)

PPWR siirtyi askeleen lähemmäs

EU:n ympäristön, kansanterveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden valiokunta (ENVI Environment, Public Health and Food Safety) on hyväksynyt kompromissin, joka syntyi parlamentin, neuvoston ja komission välillä. Tämä tarkoittaa, että pakkaus- ja pakkausjätteiden asetuksen (PPWR) hyväksyminen tuli askeleen lähemmäksi.
EU-1x

Yhdistämällä paperin ja muovin Arla säästää 32 tonnia muovia vuodessa

Trendi muovipakkausten korvaamiseksi paperin ja muovin yhdistävillä pakkauksilla jatkuu, samoin valmistajien kyseenalaiset perustelut, että ne ovat ympäristön kannalta parempi vaihtoehto.
Arla Orig

Metsä Board investoi nykyisiin tehtaisiin

Metsä Board on tiedottanut hylänneensä suunnitelman perustaa taivekartonkitehdas Kaskisiin. Sen sijaan yhtiö suunnittelee laajoja investointeja nykyisiin tehtaisiin ja uusien tuotevaihtoehtojen kehittämistä Simpeleen, Kyron ja Husumin tehtailla.
metsäx