...
...

Kuvituskuva: Mostphotos

Asetus SUP-tuotekielloista ja -merkintävaatimuksista voimaan

23.08.2021

Valtioneuvosto hyväksyi viime viikolla SUP-direktiivin mukaisen asetuksen, jossa säädetään tiettyjen muovituotteiden tuotekielloista ja merkintävaatimuksista. Asetus astuu voimaan tänään, ja sitä sovelletaan vain 23.8.2021 alkaen markkinoille saatettuihin tuotteisiin. Kaupoissa voi siten vielä asetuksen voimaantulon jälkeen olla laillisesti myytävänä sekä kiellettyjä että merkitsemättömiä tuotteita.

Asetuksen mukaiset tuotekiellot koskevat kaikkia oxo-hajoavaa muovia sisältäviä tuotteita sekä useita kertakäyttöisiä muovituotteita, kuten vanupuikkoja, ruokailuvälineitä, muovipillejä ja syömävalmiin ruuan elintarvikepakkauksia. Merkintävaatimus puolestaan koskee esimerkiksi juomamukeja, terveyssiteitä sekä kosteuspyyhkeitä.

Jokaiselle merkintävaatimusten piiriin kuuluvalle tuoteryhmälle on säädetty tietty kuvamerkintä ja tietoteksti, josta ilmenee, että tuote sisältää muovia tai että se on tehty muovista. Suomen on toteutettava direktiivin tuotekieltoja ja merkintävaatimuksia koskevat vaatimukset sellaisenaan. Niitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes).

Lisätietoa asetuksesta ympäristöministeriön verkkosivuilta.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä