...
...

Yli miljardin pakkauksen uudistaminen on Arlan suurimpia ympäristötekoja kautta aikain, sanoo Arlan Euroopan toimintojen johtaja Peter Giørtz-Carlsen.

Arla Foods vaihtaa ympäristöä säästäviin pakkauksiin

09.05.2019

Eurooppalaisten kotien jääkaapeissa olevat maitotuotteet muuttuvat ympäristön kannalta entistä paremmiksi. Vuoden loppuun mennessä Arla Foods -konserni tuo markkinoille kuudessa maassa 600 miljoonaa uusiutuvista materiaaleista valmistettua maitotölkkiä ja 560 miljoonaa kierrätettävää jogurttipurkkia sekä tuottaa 7 330 tonnia vähemmän hiilidioksidia.

”Haluamme auttaa ihmisiä entistä kestävämpään elämäntapaan. Tuoretta maitoa ja jogurttia käytetään päivittäin useimmissa kotitalouksissa, ja ne ovat päämarkkina-alueillamme myös vähittäismyyntiasiakkaidemme avaintuotteita. Siksi teemme ensimmäisenä juuri näistä pakkauksista ympäristöystävällisempiä”, Arlan Euroopan toimintojen johtaja Peter Giørtz-Carlsen sanoo.

Tämä on ensimmäinen iso askel Arla Foodsin uudessa vastuullisempien pakkausten strategiassa. Konserni aikoo pienentää CO2-päästöjään 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä ja sitoutuu aluksi pienentämään pakkaustensa hiilidioksidipäästöjä noin 8 000 tonnilla vuodessa. Lopullisena tavoitteena on hiilineutraalius vuoteen 2050 mennessä.

Suomessa uudistetaan 40 miljoonaa pakkausta

Uudet pakkaukset tulevat kuluttajamarkkinoille Arla Foodsin kuudella tärkeimmällä markkina-alueella Euroopassa – Alankomaissa, Isossa-Britanniassa, Ruotsissa, Saksassa, Suomessa ja Tanskassa.

”Suomessa tuomme markkinoille tänä vuonna 40 miljoonaa vastuullisemmin tuotettua pakkausta. Aloimme helmikuussa käyttää kartonkipurkkien pinnoitteessa mäntyöljystä tehtyä biomuovia, joka on suomalainen innovaatio. Sen ansiosta Arlan maitoa, jogurtteja ja ruoanvalmistustuotteita voi nykyisin ostaa pakkauksissa, joiden raaka-aine on kokonaan peräisin pohjoismaisesta metsästä”, kertoo Arla Suomen Brand & Category Manager Sanna Heikfolk.

Helmikuusta alkaen suomalaiset ovat myös voineet ostaa Luonto+ jogurttia kartonkisessa pikarissa, jonka kipon ja kannen voi laittaa kartonkikeräykseen. Arla toi kartonkiset jogurttipikarit kauppoihin ensimmäisenä Suomessa, ja pakkaus on myös ensimmäisiä kaikissa maissa, joissa Arla Foodsilla on tuotantoa.

Seuraavaksi Suomessa uudistuvat Ingmariini-sarjan rasiat. Uuteen rasiaan tulee vuoden vaihteen jälkeen irrotettava kartonkikääre, jolloin sen materiaalit on helppo laittaa kartongin ja muovin keräykseen.

Arlan kartonkipurkkien pinnoitteessa käytetään suomalaista biomuovia. Kuva: Arla.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä