...
...

Kuva: Mostphotos

Antimikrobiset aineet parantamaan uudelleenkäytettävyyttä

02.09.2021

Muovikeskustelu käy pakkausalalla kiivaana, ja Euroopassa erityisesti kertakäyttömuovien vähentämiseen tähtäävä SUP-direktiivi on saanut tuottajat etsimään uusia ratkaisuja pakkaushaasteisiin. Iso osa viimeisten vuosikymmenien aikana kaatopaikoille päätyneestä muovijätteestä on elintarvikepakkauksia, jotka on käytön jälkeen hävitettävä, jotta ne eivät mahdollista esimerkiksi haitallista bakteerikasvua. Kuluttajat toivovat entistä kestävämpiä pakkausvaihtoehtoja, ja pakkausten uudelleenkäytettävyyteen etsitään jatkuvasti uusia ratkaisuja.

Puutteellisesti puhdistettu elintarvikepakkaus tarjoaa ihanteellisen alustan kontaminaatiolle, sillä mikrobiyhdyskunnat käyttävät ruoantähteiden ja hiukkasten jäämiä selviytymiseen ja kasvuun. Joissakin muoveissa käytetään hiilipitoisia muovitusaineita, jotka voivat tehdä niistä erityisen alttiita mikrobikasvulle. Muovinvalmistuksessa on myös siirrytty synteettisten ftalaattipohjaisten pehmentimien käytöstä kasviperäisiin vaihtoehtoihin, mutta jotkin kasviperäiset muovitusaineet voivat olla entistä alttiimpia mikrobihyökkäykselle. Haasteena onkin, miten muovisten elintarvikepakkausten uudelleenkäyttöä voitaisiin tehostaa.

Antimikrobisten aineiden lisääminen muovipakkauksiin on ratkaisu, joka estää bakteerien kasvua tuotteen pinnalla. Yhdysvaltalainen antimikrobisia ratkaisuja kehittävä Microban International tarjoaa elintarviketurvallisia teknologioita, jotka on integroitu tuotteisiin valmistuksen aikana. Ne ovat osa pakkauksen molekyylirakennetta, joten ne eivät kulu pois käytössä tai pesuissa. Komponentti suojaa materiaalia ja pitää elintarvikepakkaukset puhtaampina ja kestävämpinä pidempään ja voi näin lisätä uudelleenkäytettävien pakkausten kysyntää.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä