...
...

Keskon kierrätysmuovista tehtyjä kasseja. Kuva: Amerplast.

Amerplast investoi muovin kierrätyslaitteistoon

05.12.2019

Joustomuovipakkausvalmistaja Amerplast investoi viimeisintä teknologiaa edustavaan EREMAn Intarema 1108 TE -kierrätyslaitteistoon ja kehittää edelleen kierrätysmateriaalien hyödyntämistä tuotannossaan. Yritys pystyy investoinnin myötä kehittämään korkeamman jalostusasteen kierrätysmuoviratkaisuja, jotka vastaavat myös elintarvikelainsäädännön asettamia vaatimuksia.

Uuden investoinnin myötä Amerplast tehostaa sisäistä muovin kierrätystään sekä kehittää kierrätysmuovin käyttöä yhä laajemmin joustopakkausratkaisuissaan. Laitteisto tullaan ottamaan käyttöön toisen kvartaalin alussa 2020 ja se asennetaan yrityksen Tampereen tehtaalle.

Amerplast on hyödyntänyt kierrätysmateriaaleja tuotannossaan jo 1990-luvulta lähtien. Käyttökohteita ovat esimerkiksi kierrätysmuovikassit ja pehmopaperikääreet. Kierrätysmuovipakkausten kysyntä on kasvanut 90-luvulta lähtien merkittävästi, kun ympäristötietoisuus on kasvanut.

“Katsomme tämän investoinnin olevan erinomainen lisä tuotantoportfolioomme. Se edustaa viimeisintä teknologiaa ja tulee kasvattamaan materiaalitehokkuuttamme sekä laajentamaan kierrätysmuoviratkaisuportfoliotamme. Me näemme kierrätyksen ja kierrätysmuovipakkausten olevan keskeisessä roolissa muovien ekologisesti kestävän hyödyntämisen näkökulmasta. Tämä on jälleen yksi konkreettinen askeleemme kohti muovien kiertotaloutta”, kertoo Tuomo Riihimäki, Amerplast COO.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä