...
...

Alumiinikerroksen poisto parantaa kahvipurkin kierrätettävyyttä

08.04.2021

Nescafé Kulta -pikakahvin täyttöpakkaus valmistetaan jatkossa ohuesta, yhdestä materiaalista valmistetusta muovilaminaatista, josta alumiinikerros on poistettu. Kahdellakymmenellä prosentilla keventynyt uusi, kierrätettäväksi sopiva pakkaus on innovaatio, joka tukee Nestlén tavoitetta käyttää vain kierrätettäviä tai uudelleenkäytettäviä pakkauksia vuoteen 2025 mennessä. Nyt tapahtuva pakkausmateriaalin vähennys ja kierrätettävyyden lisääntyminen tulee koskemaan kaikkia Nescafé -pusseja ja -purkkeja ympäri maailmaa seuraavien parin vuoden aikana.

Nescafé Kulta -pikakahvipussin alumiinikerros on aromien säilymisen lisäksi ollut olennainen kahvin tuoteturvallisuudelle, mutta ongelmallinen kierrätyksen kannalta. Pitkällisen kehitystyön vaatineen innovaation avulla kahvin aromit, korkea laatu ja tuoteturvallisuus on pystytty säilyttämään, vaikka alumiinikerros on poistettu. Poiston myötä pakkausmateriaali sisältää nyt vain yhdentyyppistä muovia, joka voidaan kierrättää, ja jonka raaka-aine voidaan käyttää uudelleen.

Nescafé on yksi maailman suosituimmista kahvibrändeistä. Nescafé Gold -pikakahvia myydään paikallisina brändeinä ja ainutlaatuisina kahvisekoituksina useilla markkinoilla ympäri maailmaa. Nescafé Kulta -pikakahvi on suomalaiseen makuun kehitetty resepti. Pakkausuudistus toteutetaan vuoden 2021 ensimmäisen puoliskon aikana kaikilla markkinoilla. Nescafé Gold ja Nescafé Kulta -pikakahveja on saatavilla myös muovikannellisessa lasipurkissa, joka on kokonaisuudessaan täysin kierrätettävä.

Maailman suurimpana elintarvikeyrityksenä Nestlé pitää velvollisuutenaan vähentää pakkausmateriaalien määrää ja muokata pakkauksistaan ympäristöystävällisempiä. Nestlé on sitoutunut vähentämään neitseellisen muovin käyttöä kolmanneksella ja muokkaamaan pakkauksensa kokonaan kierrätettäviksi tai uudelleenkäytettäviksi vuoteen 2025 mennessä.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä