...
...

Kuva: The Ocean Cleanup

Alukset puhdistamaan muoviroskia vesistöistä

02.06.2021

Coca-Colan ja hollantilaisen The Ocean Cleanup -järjestön yhteistyö tuo 15 puhdistusalusta maailman roskaisiin jokiin ympäri maailmaa puhdistamaan niitä muoviroskasta. 

Coca-Cola -yhtiö ja voittoa tavoittelematon merien puhdistamiseen erikoistunut hollantilainen Ocean Cleanup -järjestö ovat sopineet kansainvälisestä jokien puhdistusyhteistyöstä. Yhteistyön tavoitteena on puhdistaa jokia muoviroskista ja vauhdittaa työtä merien roskaantumisen pysäyttämiseksi. 

Tässä vaiheessa 18 kuukauden mittaiseksi sovitulla projektilla mahdollistetaan aurinkovoimalla toimivien, miehittämättömien puhdistusalusten toiminta 15 joella ympäri maailmaa. Yhteistyöprojektin toteutuksessa hyödynnetään Coca-Colan kansainvälistä yritysverkostoa sekä Ocean Cleanup -järjestön Interceptor -aluksia. Osana yhteistyötä pyritään myös keräämään lisää investointeja ja toteuttajia ohjelmalle, jotta Interceptor-puhdistusalukset ja jokien kunnon monitorointiin tarkoitetut kamerat saadaan laajemmin käyttöön. 

Yhteistyön tavoitteena on kasvattaa ohjelma niin isoksi, että muoviroskan kulkeutuminen maailman roskaantuneimpia jokia pitkin meriin saadaan loppumaan.  

– Jos muut yritykset liittyvät projektiin Coca-Colan johdolla, voimme vauhdittaa projektin toteutumista kaikkialla maailmassa, sanoo Ocean Cleanup -järjestön johtaja Dan Leahy. 

Ocean Cleanup -järjestön tavoitteena on puhdistaa maailman meret muovista. Jo nyt kaksi Interceptor-alusta kerää osana yhteistyötä roskia Dominikaanisessa Tasavallassa ja Vietnamissa. Yhteistyöstä saatujen kokemusten perusteella vastaava projekti pyritään viiden vuoden kuluessa toteuttamaan jopa 1000 joessa, joista on peräisin 80% maailman meriin päätyvästä muoviroskasta. 

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä