...
...

Äitiyspakkauksen laatikkoa voi käyttää myös vauvan ensimmäisenä vuoteena. Kuva: Kela/Veikko Somerpuro.

Äitiyspakkauksessa on panostettu laatuun

29.03.2019

Vuoden 2019 äitiyspakkaus julkistettiin 28.3. Äitiyspakkauksen tuotteiden valinnassa kiinnitettiin Kelan mukaan huomiota erityisesti tuotteiden laatuun. Pakkauslaatikon on toimittanut Stora Enso Packaging Oy.

Äitiyspakkauksessa on vauvan vaatteita ja hoitotarvikkeita. Äitiyspakkausta uudistetaan vuosittain mm. asiakaspalautteen perusteella. Tuotevalikoima säilyy pitkälti samanlaisena, mutta esimerkiksi tekstiilien värit ja kuosit vaihtelevat. Pakkaukseen valitaan myös täysin uusia tuotteita.

Tämän vuoden pakkauksen kilpailutuksessa laatua painotettiin 70 % ja hintaa 30 %, kun edellisinä vuosina laadun painotus on ollut 50 % ja hinnan 50 %. Pakkauksessa on yhteensä 63 hyödyllistä tuotetta vauvaperheelle.

Äitiyspakkauksen laatikon ilmeen on suunnitellut Robert Lönnqvist. Kuva: Kela/Annika Söderblom.

Äitiyspakkauksen laatikon ilmeen on suunnitellut Robert Lönnqvist. Ilmeen nimi on Päiväuni, ja se valittiin suunnittelukilpailussa, jonka Kela järjesti nuorille suunnittelijoille ja kuvittajille vuonna 2017. Laatikon kuvioinnissa seikkailevat karhu, norppa, norsu, kirahvi ja muut värikkäät eläinhahmot. Materiaali on kierrätettävää aaltopahvia. Tilattujen laatikoiden määrät ovat vaihdelleet yleensä 32 000–35 000 välillä.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä