Absolut Vodka aloittaa kuitupullon testaamisen marraskuussa. (Kuva Absolut Company)

Absolut Vodka testaa paperipulloa

11.09.2020

Ruotsalainen Absolut Company kertoo aloittavansa kuitupullon kuluttajatestit marraskuussa. Prototyyppipullosta 57 prosenttia on kuitua ja 43 prosenttia kierrätettyä muovia.

Absolut Company esitteli Way Out West -musiikkifestivaaleilla Göteborgissa viime vuoden elokuussa ensimmäistä kertaa paperista valmistetun vodkapullon prototyyppiä. Nyt projektissa ollaan siirtymässä kuluttajatestivaiheeseen. Ensimmäisessä vaiheessa markkinoille tuodaan 2 000 ”Absolut Paper” -pulloa.

– Olemme luoneet konseptista fyysisen prototyypin, jota testataan nyt kuluttajilla, sanoo Absolut Companyn innovaatiojohtaja Niclas Appelquist.

Prototyyppipullosta 57 prosenttia on kuitua ja 43 prosenttia kierrätettyä muovia. Pullo on täysin kierrätettävä.

– Pullo voidaan kierrättää, koska pullossa olevien kahden materiaalin käsittelyjärjestelmät ovat jo olemassa, Absolut Companystä kerrotaan.

Absolut Paper -pulloon pullotetaan ensimmäisellä testikierroksella Absolut Vodka ja Absolut Mixt -tuotteita. Ensimmäisen testijakson jälkeen tehdään isompi testikierros keväällä 2021.

– Kun prototyyppiä on testattu onnistuneesti, siirrymme seuraavaan kehitysvaiheeseen ja pyrimme kohti lopullista tavoitettamme, joka on täysin biopohjainen pullo, sanoo Niclas Appelquist.

Absolutin kuitupulloa kehitetään Pabocossa (Paper Bottle Company), jossa on mukana BillerudKorsnäs ja pullonvalmistusasiantuntija Alpla. Muita yhteistyökumppaneita ovat mm. Coca-Cola ja L’Oréal.

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä