...
...

Kartonkikannet noutokahveihin

30.09.2021

Suomalainen startup-yritys The Paper Lid Company tuo yhteistyössä Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Boardin kanssa markkinoille kierrätettävän kartonkikuppeihin sopivan kartonkikannen.

Kierrätettävästä dispersiopäällystetystä kartongista valmistettu kansi soveltuu käytettäväksi kuppeihin sekä kuumien että kylmien juomien kanssa. The Paper Lid Companyn kehittämällä uudella teknologialla kartonki saadaan muovattua tarkasti haluttuun muotoon. Kansi on valmistettu yhdestä osasta, joka napsahtaa tukevasti paikalleen ja jonka suorituskyky on verrattavissa perinteiseen muovikanteen.

– Muovijätteen määrän vähentäminen on entistä tärkeämpää. Yhdessä kumppaneidemme kanssa kehitämme ja testaamme jatkuvasti uusia innovatiivisia ratkaisuja, jotka tukevat kiertotalousajattelua, kertoo Metsä Boardin pakkauspalvelujohtaja Ilkka Harju.

– Olemme työskennelleet jo vuosia sataprosenttisesti kierrätettävän kartonkikannen kanssa, ja nyt yhdessä Metsä Boardin kanssa olemme pystyneet luomaan toimivan ratkaisun”, sanoo The Paper Lid Companyn perustaja Matti Salonoja.

Kiinnostus uutta ratkaisua kohtaan on ollut positiivista, ja yrityksen tuotantolaitteisto Maskussa Lounais-Suomessa on valmiina täysimittaisen tuotannon aloittamiseen.

– Uusiutuvasta ensikuidusta valmistettu kartonki on kestävä raaka-aine, ja yhdistämällä meidän ja Metsä Boardin osaamisen olemme pystyneet luomaan uuden ratkaisun, jolla uskon olevan paljon potentiaalia muuttaa take away -kuppimarkkinoita.

Kartonkikannen hiilijalanjälki on yli 50 % pienempi verrattuna muoviseen kanteen ja se on täysin kierrätettävä.

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä