...
RePack ehdokkaana ympäristöpalkinnolle
Kuva: RePack.

Verkkokaupoille suunnattu suomalainen pakkausinnovaatio RePack on valittu ehdokkaaksi Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinnolle. Myös alkaliparistoja hyödyntävä Rec Alkaline on ehdokkaana.

Muun muassa Finlaysonin ja Makian käyttämä RePack tavoittelee noin 47 000 euron arvoista palkintoa. Suomesta pääsi kaksi yritystä yhdentoista yrityksen ehdokaslistalle. Palkinto jaetaan Helsingissä marraskuun alussa.  

Ympäristöpalkinnon teemana on tänä vuonna innovaatiot, jotka auttavat jätteettömään yhteiskuntaan siirtymisessä. RePack taistelee verkkokauppojen pakkausjätettä vastaan.

"Pakkausjäte tuottaa suuren määrän roskaa vuosittain, ja sen määrä lisääntyy entisestään verkkokauppojen suosion kasvaessa. Meidän uudelleen käytettävä ja palautettava pakkaus tarjoaa ratkaisun tähän ympäristöongelmaan", RePackin toimitusjohtaja Jonne Hellgren kertoo.

Verkkokaupat pystyvät käyttämään RePack-pakkausta ainakin 20 kertaa. RePack-pakkaus vähentää tiedotteen mukaan pakkausjätettä yli 90 prosenttia ja hiilidioksipäästöjä jopa 80 prosenttia.

Tällä hetkellä pakkauspalvelua käyttää lähes kolmekymmentä verkkokauppaa viidessä maassa. RePackin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Filippa K, Varusteleka ja Eurokangas.

Rec Alkaline Oy on kehittänyt tekniikan, jolla saadaan kemiallisen prosessin jälkeen valmistettua alkaliparistoista mangaani- ja sinkki-hivenaineliuosta maatalouden tarpeisiin. Kaikista maailman paristoista on alkalia 75–85 %, joten raaka-ainetta riittää. Nyt suurin osa alkaliparistoista menee kaatopaikalle.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-06-21

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kierrätys kilpailut postituspakkaukset RePack

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
LUETUIMMAT
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC