Hybridikuluttajat muuttavat ruokakauppaa
Kuvat: Kesko.
Kuvat: Kesko.

Hybridikuluttajia on jo lähes puolet suomalaisista K-ryhmän teettämän tutkimuksen mukaan. Heidän kulutustottumuksensa muuttavat ruokakauppaa.

Kulutustottumukset ovat selvästi muutoksessa. Ruoan suhteen tehdään aiempaa tietoisempia valintoja, ruoan laatuun panostetaan enemmän ja ruokakaupoilta odotetaan entistä laajempia valikoimia, selviää K-ryhmän teettämästä ruokaa ja kulutustottumuksia käsittelevästä tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan hybridikuluttajia on jo lähes puolet suomalaisista.

K-ryhmän teettämän tutkimuksen mukaan kuluttajien käyttäytyminen ruokaostoksilla on muuttunut. Hintatietoisen kuluttajan ohi on noussut uudenlainen kulutuskäyttäytyminen. Uudenlaisella, niin sanotulla hybridikuluttajalla tarkoitetaan kuluttajaa, joka kelpuuttaa tietyn tuotteen kohdalla vain laadukkaimman tai eettisimmän vaihtoehdon, mutta on samalla jonkin toisen tuotteen osalta äärimmäisen hintatietoinen.

”Kuluttajien tietoisuus on selvästi kasvanut – jo kaksi kolmesta suomalaisesta kertoo tekevänsä aiempaa tietoisempia valintoja ostamansa ruoan suhteen. Se, mistä hybridikuluttaja on valmis maksamaan tai mikä tuo hänelle tyydytystä, vaihtelee yksilökohtaisesti paljon”, kertoo tutkija Hanna Santavuori tutkimuksen toteuttaneesta Frankly Partnersista.

Tietoisuuden lisääntyessä myös valinnanvaraa arvostetaan entistä enemmän. Tutkimuksen mukaan peräti 84 % suomalaisista arvostaa ruokakaupan laajoja valikoimia. Kulutustottumusten muutos näkyy ruokakaupan valikoimamäärän kasvamisena ja monipuolistumisena.

”Valikoimamme on viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana laajentunut 10 000 tuotteesta lähes 30 000 tuotteeseen. Meillä on tänä vuonna 1,8 miljoonaa asiakaskäyntiä, mikä tarkoittaa 1,8 miljoonaa erilaista ostoskoria. Esimerkiksi arjen ja viikonlopun ostokset eroavat suuresti toisistaan”, sanoo K-Citymarket Espoo Iso Omenan kauppias Toni Pokela.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-06-08

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
Kesko kuluttajapakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC