Kiertokassi on merkittävä kiertotaloustuote
Kiertokasseja valmistetaan Amerplastin tehtaalla. Kuva: Amerplast.

Amerplast ja Fortum Recycling & Waste Solutions esittelevät suuren luokan suomalaisen kiertotalouskonseptin, ESSI Kiertokassin, Helsingin kiertotalousfoorumissa.

ESSI on tiedotteen mukaan konkreettinen esimerkki kiertotaloudesta käytännössä. Se lanseerattiin Suomen markkinoille tammikuussa 2017 kaupan vahvan tuen ja erinomaisen kuluttajavastaanoton saattelemana. ESSI Kiertokassi on hiilidioksidipäästöjen, vedenkulutuksen, maankäytön ja uusiutumattomien luonnonvarojen käytön näkökulmasta paras kauppakassivaihtoehto Optikassi-tukimuksen mukaan.

Tuote on valmistettu kierrätetystä muovijätteestä, josta hyvin suuri osa on suomalaisilta kotitalouksilta erilliskerättyä pakkausjätemuovia. Se on hiilineutraali tuote, jonka hiilijalanjälki on selkeästi pienempi kuin perinteisten tarjolla olevien kauppakassien, mukaan lukien paperi- ja puuvillakassit. Kiertokassia esitellään World Circular Economy Forumissa Helsingissä 5.-7.6.2017.

Kuluttajamuovipakkausten erilliskeräys Suomessa alkoi Rinki-ekopisteissä 2016. Arvokas muovipakkausjäte prosessoidaan Fortum Recycling & Waste Solutionsin Kiertotalouskylässä viimeisimmän teknologian avulla korkealaatuiseksi Circo-kierrätysmuoviksi, raaka-aineeksi muoviteollisuudelle.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-06-06

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
Amerplast kierrätys muovikassit

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC