Pirkka-lahnapihvi vähentää Itämeren kuormitusta

K-ruokakauppojen valikoimiin tulee huhtikuussa Lähikalahankkeessa Itämerestä pyydettyä lahnaa hyödyntävä Pirkka saaristolaiskalapihvi.

K-ryhmä ja John Nurmisen Säätiö ovat solmineet yhteistyöhankkeen, jonka tiimoilta K-ruokakauppojen valikoimiin tuodaan säätiön Lähikalahankkeessa Itämerestä pyydettyä lahnaa hyödyntävä Pirkka saaristolaiskalapihvi. Itämeren lahnaa ei ole aikaisemmin käytetty näin laajasti kuluttajatuotteiden raaka-aineena. Lahnan kalastus vähentää tehokkaasti Itämeren ympäristökuormitusta.

”Yksi Lähikalahankkeen päätavoitteista on lisätä kestävästi pyydetyn kotimaisen kalan määrää suomalaisten ruokalautasilla. K-ryhmän mukaantulo on merkittävä edistysaskel, kun suuren valtakunnallisen toimijan avulla luodaan pitkäaikainen kuluttajakysyntä särkikalojen käytölle, kuten lahnalle”, kertoo John Nurmisen Säätiön projektipäällikkö Miina Mäki.

Pirkka saaristolaiskalapihvi valmistetaan Apetitin tehtailla Säkylässä. Pakkauksessa on kaksi paneroitua lahnapihviä, jotka voi kuumentaa paistinpannulla, uunissa tai mikroaaltouunissa. Tuote on pakaste ja kauppoihin tuote ilmestyy huhtikuun ensimmäisten viikkojen aikana.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-04-07

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset Kesko

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC