Elintarvikeskanneri palkittiin EU:n kilpailussa
Kuva: VTT.

Suomessa kehitetty elintarvikeskanneri sai päävoiton EU:n Food Scanner -kilpailussa. Skanneria voidaan käyttää elintarvikkeiden tunnistukseen ja analysointiin.

Skanneria kehittää Spectral Engines -yritys. Voitto Horizon Prize -kilvassa toi kunnian lisäksi yritykselle tuntuvan, lähes miljoonan euron rahapalkinnon. Spectral Enginesin teknologia perustuu VTT:llä kehitettyyn optiseen sensoriteknologiaan. VTT Ventures on yksi Spectral Enginesin rahoittajista.

Ruoka-aineallergiat, ylipaino, diabetes sekä sydän- ja verisuonitaudit ovat kasvava ongelma koko maailmassa. Paino-ongelmien lisäksi maailmassa painitaan ruokaväärennöksien kanssa, joista suurin osa keskittyy kehittyviin maihin. Spectral Engines lähti kehittämään uutta, helppoa ratkaisua, joka voisi auttaa näiden ongelmien kanssa. Kehitystyön tuloksena syntyi uudenlainen, maailman pienin spektrin tunnistava ratkaisu, joka tarjoaa ainutlaatuisia etuja erilaisten materiaalien - kuten elintarvikkeiden - tunnistukseen ja analysointiin.

”Ruoka on globaalisti suurin yksittäinen tekijä, joka vaikuttaa ihmisten terveyteen. Halusimme haastaa itsemme ja kehittää ratkaisuja, joiden avulla voisimme parantaa ihmisten terveyttä ja samalla EU:n kilpailukykyä”, kertoo Spectral Enginesin toimitusjohtaja Jarkko Antila.

Spectral Enginesin Food Scanner -konseptissa yhdistyvät infrapunaspektrin tunnistusmoduuli, kehittyneet algoritmit, pilvipalvelu sekä materiaalikirjasto, joiden avulla rasvojen, proteiinien, sokerin ja kokonaisenergian mittaaminen erinomaisella tarkkuudella on mahdollista. Kokonsa puolesta Food Scanner on kannettava ja helppo mukauttaa myös muihin tuoteratkaisuihin niin kuluttajille kuin teollisuudelle.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-04-06

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset pakkaustutkimus VTT

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC