Muovien hinnat kovassa nousussa Euroopassa

Muovituotevalmistajien käyttämien raaka-aineiden hinnat ovat suorastaan rakettinousussa maailmalla. Tämä aiheuttaa ongelmia Euroopan ja Suomen teollisuudelle.

Muoviteollisuus ry:n tiedotteen mukaan koko alkuvuoden Euroopassa on näkynyt erittäin nopea muovien ja muoviraaka-aineiden hinnannousu. Erityisesti tekniset ja kertamuovit nousevat vieläkin seinäjyrkästi. Osan noususta voi selittää styreenin, maleiini-anhydridin sekä ison tulipalon seurauksensa syntyneellä TiO2:n saatavuusongelmilla.

Valtamuoveillakin hintanousu on jyrkentynyt alkuvuonna, muttei aivan niin paljon kuin muilla muoveilla. Varastot ovat olleet ilmeisen matalat, kun kysyntä on lähtenyt vetämään.

Euroopan muovipakkausten tekijät ovat myös varoittaneet polymeerien korkeista hinnoista alkuvuonna. Varsinkin polystyreenin (PS) hinnat ovat nousseet. Saksan ja Ranskan muovipakkausalan liitot ovat kuvanneet tilannetta dramaattiseksi, kertoo Plastics News Europe -uutispalvelu. PS:n tuotantokapasiteettia on supistanut myös useissa Aasian ja Pohjois-Euroopan tehtaissa tapahtuva huoltotyö.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-03-14

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
muovipakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC