EU-komissio tutkii voimapapereiden tuottajia
BillerudKorsnäs on maailman suurimpia voimapaperin ja säkkipaperin tuottajia.

 

EU-komission tarkastajat ovat tehneet 7.3. tarkastuskäynnin BillerudKorsnäsin ja Mondin pääkonttoreihin. Nämä yhtiöt ovat maailman suurimpia voimapaperin ja säkkipaperin tuottajia. EU tutkii tiettävästi näiden papereiden markkinoita vuosina 2010–2015.

Uutistoimisto Direktin mukaan komissio on tehnyt tarkastuksia monissa EU-maissa ja yhtiöissä. Tarkastetuista yhtiöistä tiedetään BillerudKorsnäs ja Mondi. Tarkastukset liittyvät epäilyyn, että yhtiöt ovat sopineet hinnoista ja markkinoiden jakamisesta keskenään. Tarkastuksia tehtiin jo viime vuonna.

BillerudKorsnäs ja Mondi ovat tiedottaneet tarkastuksista ja kertoneet tekevänsä yhteistyötä komission kanssa.

Suomalaisista metsäyhtiöistä voimapaperia (kraft paper) valmistavat ainakin Stora Enso. Stora Enso valmistaa voimapaperia ja säkkipaperia Puolassa. EU ei ole ollut yhteydessä, yhtiöstä kerrotaan Print&Medialle.

Metsä Board ei tee voimapaperia eikä myöskään enää UPM. Voimapaperia tehtiin Tervasaarella yhdellä paperikoneella, jonka BillerudKorsnäs osti 2013. Yritys siirsi voimapaperin tuotannon sittemmin Ruotsiin. Myös Walki kertoo, että yritys ei velmista voimapaperia.

Voimapaperi on lujaa, lähes täysin valkaisemattomasta sellusta valmistettua paperia. Sitä käytetään mm. elintarvikepakkauksissa, kirjekuorissa ja kuljetuspakkauksissa. Säkkipaperi on hiomatonta voimapaperia.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-03-08

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
BillerudKorsnäs Mondi pakkauspaperit paperisäkit

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC