Nestlé ja Danone kehittävät yhdessä bioPET-pulloa

Nestlé ja Danone kehittävät yhteistyössä täysin biomuovista tehtäviä PET-muovipulloja. Yhteistyössä on mukana Origin Materials -yritys Kaliforniasta.

Partneriprojektin nimi on NaturALL Bottle Alliance. Origin Materials (aiemmin Micromidas) on jo valmistanut muovipulloja, joissa on 80 % bioPET-muovia. Yritys on rakentamassa uutta tuotantolaitosta, jossa on tarkoitus ensi vuonna tuottaa kaupallisessa mitassa muovipulloja, joissa on vähintään 60 % bioPET-muovia. Tämän muovin tuotanto nousee silloin 5 500 tonniin.

Origin Materials käyttää raaka-aineenaan kierrätyskartonkia, sahanpurua ja puusilppua. Näiden materiaalien selluloosaa käytetään biomuovin tekoon.  Siihen käytetään myös biopohjaisesta etanolista tehtyä MEG-raaka-ainetta. Tulevaisuudessa yritys aikoo käyttää raaka-aineena myös muita biopohjaisia jäteaineita kuten riisin kuoria ja olkea.

Partneriprojektin tavoitteena on, että jo vuoteen 2020 mennessä on kehitetty PET-laatu, jonka raaka-aineesta 75 % on biopohjaista. Vuoteen 2022 tavoitteena on 95 % ja sen jälkeen sata.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-03-08

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
biomuovipakkaukset Danone muovipullot Nestlé

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC