Muoviteollisuus arvostelee muovikassialoitetta
Amerplast ja Kesko ovat tuoneet markkinoille ensimmäisen kierrätyskassin muovista. Essi-kassi on tehty lähes kokonaan kierrätysmuovista.

 

Eduskunnassa on tehty aloite muovisten ostoskassien aiheuttamien ympäristöhaittojen vähentämiseksi. Muoviteollisuus arvostelee aloitteen väittämiä.

Toimenpidealoite tehtiin eduskunnassa 21.2.. Sen allekirjoittajat ovat pääasiassa keskustapuoleen ja vihreiden kansanedustajia. Aloitteessa ehdotetaan että hallitus ryhtyy toimenpiteisiin, joilla muovisten ostoskassien osalta vähennetään ympäristöhaittoja ja lisätään uusiutuvien raaka-aineiden käyttöä ostoskassien valmistuksessa.

Aloitteen mukaan tarvitaan toimenpiteitä, joilla teollisuutta kannustetaan uusien tuotanto- ja materiaaliratkaisujen kehittämiseen. Suomessa tulee säädösteitse ohjata kuluttajia valitsemaan ympäristöystävällisin ostoskassi.

Muoviteollisuuden tiedotteen mukaan aloite niputtaa monta tärkeää asiaa ja globaalia ongelmaa yhteen. Kaikilla niputetuilla asioilla ei ole yksinkertaista yhteyttä edes toisiinsa. Teollisuuden mukaan uusiomuovikassi on moneen otteeseen ja monella tekijällä mitattuna sijoittunut ympäristöystävällisyyden kärkeen ilman lakiohjaustakin, eikä sellaista tarvita.

Kasseihin saadaan jo sijoitettua Suomessa yli 3 000 tonnia kierrätysmuovia, mikä vastaa noin viidennestä maamme muovipakkauskierrätyksestä (ilman PET-panttipulloja). Kaikki tämä on saavutettu ilman erillistä kansallista säädöstä asiakkaiden valinnoilla ja muoviteollisuuden kehitystyöllä. Näin tulee olla jatkossakin, Muoviteollisuus sanoo.

Muovikassin resurssikulutus on teollisuuden mukaan yleensä minimaalinen sen suojaamien tuotteiden valmistukseen tai liikuttamiseen nähden. Muovikasseja valmistaa Suomessa puolenkymmentä yritystä, joissa on satoja ihmisiä töissä. Kaikki nykyiset muovikassit voidaan kierrättää ja aivan lopuksi niistä voidaan myös saada energiasisältö hyötykäyttöön.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-02-28

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
Amerplast kierrätys muovikassit

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC